Arkadaşlar; hamachi programını kullanarak redalert2 veya yuri oynamak isteyen ve halen oynayamayan arkadaşlara yardımcı olabileceğini düşündüğüm bir resimli anlatım hazırladım. Umarım faydalanırsınız.
Ekleme:
Yalnız oyunu oynayabilmek için yapmanız gerekenler:
1. Hamachi programını kurun.Mümkünse ra2 1.006 patch'ini kurun (Bu olmazsa olmaz değil ama gördüm ki nette herkes bu versiyonla oynuyor, versiyonları aynı olmayan kullanıcılar beraber oynayamazlar)
2. Ağ bağlantılarıma girince orada IPX iletişim protokolunun yüklü olması gereklidir.Değilse "yükle" butonuna basarak iletişim kuralları sekmesine tıklayıp IPX protokolunu yükleyiniz.
3. Bu IPX/SPX yazan yere çift tıklayın ve açılan pencerde üstteki kutucuktaki "iç ağ numarası" değeri 0000000 olacak. Altta ise "çerçeve türü" değerini 802.2 yapmalısınız.Alttaki sekme yani "ağ numarası" değeri normalde 00000000 'dır ama siz onu 00000001 yapın yani sonundaki sıfırı bir yapın.
5. Başlat / Çalıştır / cmd.exe ----> açılan DOS pencersine "ipxroute config" yazın enter' a basın. Aşağıda "hamachi" yi göreceksiniz. Onun sağında "düğüm" yazan kolonun altındaki değeri (hamachinin de karşısında oluyo tabii bu değer) bi yere not edin. Ardından oyuna girin. Red alert / options /network 'e gelin. Burada en üstte sayıların olduğu bir kutucuk olacka. Bu kutucuğa tıklayın ve az önce not aldığınız sayı buradaki seçeneklerden birisi olmakta ve o numarayı seçin. HEPSİ BU KADAR. TABİİ ARKADAŞNIZ DA AYNI AYARLARI YAPACAK.
NOT: BİLGİSAYARINIZI RESTART YAPTIKTAN SONRA BU SAYI DEĞİŞEBİLMEKTE. Ayrıca hamachide bir arkadaşınızı gördüğünüzde önce ona ping atın. arkadaşınızın nickine sağ tıklayın "ping sekmesi çıkacak. Bu şekilde HAMACHİ üzerinden kolayca ping atabilirsiniz. Eğer ping atamıyorsanız oyunu beraber oynayamazsınız.
Umarım bu bilgiler yeterli olur.(kaynak:Forum donanım haber)